Dirbame kasdien: 11.00 – 23.00 h.
+370 52 316 580

Gruziniška virtuvė – meniu

Kaukazas visada traukė lankytojus iš viso pasaulio,tačiau Kaukazas ne tik garsėja gražiu kraštovaizdžiu, bet ir kaukazietiška virtuve.

Įsivaizdavimas, kad gruzinai valgo tik šašlykus, yra klaidingas. Gruziniška virtuvė yra unikali – tai gausybė įvairių šviežių žolelių ant stalo, troškinta ir įvairiai ruošta mėsa. Ruošiant patiekalus naudojama labai daug įvairių žolelių ir riešutų, įvairių prieskonių ir žolelių mišiniū – chmeli suneli, sausą susmulkintą adžika – svanuri maril, prieskonių mišinių,tarchūną, pipirus, barbarisą, čiobrelį, kalendrą, baziliką ir daugelį kitų prieskoninių žolelių, būdingų tam kraštui.

Taip pat Gruzijoje nuo seno auginamos rkaciteli, mtsvani ir saperavi vynuogių rūšys. Vyno gamybos centras – Kachetija. Labai vertinamas ir vakarų Gruzijos Račios provincijos vynas – žinomiausias yra „Chkvanchkara“, ruošiamas iš Ambroleuri rajone surenkamų vynuogių. Iš rkaciteli spaudžiamas baltas vynas, iš saperavi – raudonas. Atsižvelgiant į vietovės mikroklimatą ir dirvos sudėtį, vynas vadinamas tos vietovės vardu. Cinandali baltas vynas gaminamas iš rkaciteli vynuogių, surinktų Cinandali kaimo rajone. Kindzmarauli raudonas vynas gaminamas iš Kvareli rajone surinktų saperavi rūšies vynuogių. Kachetijoje savas vynas yra užraugiamas kartu su išspaudomis: vynuogių sėklomis ir šakelėmis. Įdomu, bet pasaulyje egzistuoja tik dvi vyno gaminimo technologijos: europietiška ir kachetiška.

Visa tai ir dar daugiau galite rasti mūsų jaukiame, draugiškumo kupiame ,,Genacvale” restorane. Belaukdami užsakytų patiekalų, galėsite pasimėgauti atveštų vynų iš ankščiau mynėtų miestų.